Mikrolainalla voidaan tehdä paljon hyvää maailman köyhimmissä maissa

Mikrolainat ovat oiva keino auttaa maailman köyhimpien maiden asukkaita. Erityisesti mikrolainoja on myönnetty kehitysmaiden naisille, jotka ovat parhaimmillaan onnistuneet parantamaan lainan avulla koko kyläyhteisönsä olosuhteita. Kerromme tällä sivulla, kuinka mikrolainat ovat auttaneet maailman köyhimmissä maissa, kuten Etiopiassa.

Muutaman vuohen tai ompelukoneen ostaminen saattaa auttaa perheen pääsemään irti köyhyydestä

Mikrolainojen tarjoamisen yhteydessä on nähty monia menestystarinoita. Perheenäiti on saattanut ostaa saamallaan lainalla esimerkiksi vuohen tai ompelukoneen. Vuohi soveltuu erityisen hyvin elämään köyhissä olosuhteissa, koska se on vaatimuksiltaan vaatimaton, mutta tarjoaa kasvattajalleen monia hyötyjä. Sen maito on ravitsevaa ja liha monen mielestä erityisen herkullista. Lisäksi vuohi lisääntyy helposti eli vuohipariskunnan hankkiva voi odottaa pian perheenlisäystä. Vuohilauman kasvattaminen onnistuukin hankkimalla alkuun vain muutamia vuohia. Köyhässä kyläyhteisössä vuohia omistava perhe kohoaa helposti arvoasteikossa monta pykälää ylemmäs.

Myös ompelukoneen ostaminen saattaa olla erityisen hyvä idea. Eräs kehitysmaassa asuva äiti hankki saamallaan mikrolainalla ompelukoneen ja työllisti pian kyläyhteisössään useampia henkilöitä. Hänen yritystoimintansa laajeni pikkuhiljaa ja samalla äitiä kohtaan tunnettu arvostus kohosi aste asteelta.

Äitien työllistyminen parantaa yleensä lasten olosuhteita

Kun äidit alkavat ansaita omaa rahaa, auttaa tämä usein erityisen paljon perheen lapsia. Äidinrakkaus on rakkaudenlajeista kenties kaikista vahvin, eikä olekaan ihme, että moni äiti sijoittaa työstään saamansa rahat mielellään jälkikasvuunsa.

Monen tytön kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että tyttö pääsee aloittamaan koulutien. Tytön ei välttämättä tarvitse enää olla kotona tekemässä kotitöitä, koska äiti ansaitsee omaa rahaa. Tyttöjen lukutaito onkin eräs tärkeimmistä keinoista lisätä tyttöjen ja naisten mahdollisuuksien kirjoa ja parantaa heidän asemaansa. Kun tyttö osaa lukea ja kirjoittaa, hänen jatkokoulutusmahdollisuutensa paranevat melkoisesti. Samalla hän saa kyvyn hankkia itselleen tietoa. Monen kehitysmaan ongelman taustalla vaikuttaa tietämättömyys ja lukutaidon leviämisen kautta tätä tietämättömyyttä voidaan yrittää kitkeä entistä tehokkaammin.

Äidin vaurastuminen saattaa ehkäistä myös tyttöjen naittamista liian nuorina. Lapsiavioliitot ja teiniraskaudet vaarantavat monen kehitysmaassa asuvan tytön tulevaisuudenhaaveet. Valitettavan moni tyttö saa ensimmäisen lapsensa aivan liian nuorena. Myös perhesuunnittelua koskeva valistus on helpompi vastaanottaa, jos tytöt ja naiset osaavat lukea.